Forisek István

A Vértesi Erőmű Zrt. törzskari igazgatója 1965. április 18-án született Tatabányán. Középiskolai tanulmányait Tatán folytatta.

Érettségi után Miskolcon a Nehézipari Mérnöki Egyetemre felvételizett, ahol a Bányamérnöki kar bányászati szakán – 1989-ben – okleveles bányamérnökként végzett.

Pályája jelentős szakasza szorosan kapcsolódik a magyar szénbányászathoz, azon belül a termelési és biztonsági szakterületekhez.

A diploma megszerzése után a Tatabányai Szénbányák Mányi bányaüzemébe került. A Bányaüzemben a kezdeti idők után szellőztetési megbízotti, Központi Bányamentő Állomás parancsnokhelyettesi feladatokat látott el.

Munkája mellett 1994-ben elvégezte a Pénzügyi és Számviteli Főiskola mérnöküzemgazdász szakát és okleveles mérnöküzemgazdász végzettséget szerzett.
1997-ben a Mányi Bányaüzem felelős műszaki vezető helyettesének nevezték ki, ahol 2004-ig, a bánya bezárásáig dolgozott.

2004-ben átkerült a Márkushegyi Bányüzembe, ahol biztonsági mérnökként végezte munkáját. Ezen idő alatt megszerezte a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában a felsőfokú tűzvédelmi végzettséget, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az okleveles munkavédelmi szakmérnöki diplomát.

2008-ban a Társaság központjába helyezték, ahol biztonsági igazgatóként irányításával valósult meg a közös társasági szintű biztonsági szervezet.

2014-ben, addigi feladatai megtartása mellett, kinevezték bányászati igazgatónak, valamint a Márkushegyi Bánya felelős műszaki vezetőjének. Ezen időszak kezdetén átalakításra került a bánya termelési és lefejtési koncepciója, valamint elkezdődött a bányaüzem felkészítése a rekultivációs munkák elvégzésére.

2015-től, a Márkushegyi Bányaüzem termelésének megszüntetésével, törzskari igazgatónak, bányászati felelős műszaki vezetőnek nevezték ki, amely beosztást napjainkban is ellátja. Ettől az időszaktól a jelen korig valósultak meg, Magyarországon egyedülálló módon, a Márkushegyi Bányaüzem bezárási és rekultivációs munkái, melynek fedezetét az ún. „szénfillér” támogatás adta. Ezen időszak alatt a bánya földalatti és külszíni részei, tájsebei rekultiválásra kerültek.

A Bánya és a Társaság központi részeinek irányítása mellett, 2017-től, az Oroszlányi Erőmű üzemeltetésének és konzerválásának, majd szüneteltetésének irányításával is megbízták.

2017-től, mint bányászati szakértő is tevékenykedik.

Nős, két fia van. Felesége pedagógusként dolgozik, idősebb fia élelmiszermérnök, fiatalabbik fia 11. évfolyamos gimnazista.



Javasolt minimális felbontás: 1024*768
Az oldalt eddig 53059 alkalommal tekintették meg.
Köszönettel: Támogatóinknak!
Copyright (C) 2006 Minden jog fenntartva !